NIEUWS

2019-01-26
Nieuwjaarsdrink van CD&V Ledegem
Alle ingrediënten waren zaterdag ll. aanwezig om onze Nieuwjaarsdrink van CD&V te doen slagen: glaasje cava, hapjes, gezellig ingerichte zaal van de Kring, interessant gesprek met Bart Dochy en Dirk Defauw ... Als afsluit hebben we genoten van onvervalst Vlaams stoofvlees & frietjes, bereid door enkele bestuursleden. Bedankt aan alle aanwezigen, 2019 is goed begonnen!

2018-08-26
2° editie "fietsen met de burgemeester"
Met onze burgemeester Bart Dochy op kop hebben we weer 20 km langs Ledegemse landelijke wegen gefietst. Het weer was goed, het gezelschap meer dan ok en de BBQ achteraf een schot in de roos. Bedankt aan alle deelnemers om weer present te zijn geweest!
Op naar 2019...


2018-02-03
Klinken op het nieuwe jaar
Voor deze editie hadden we niet minder dan Nationaal Voorzitter Wouter Beke op bezoek in Ledegem. Na zijn interview, samen met burgemeester Bart Dochy konden alle aanwezigen aanschuiven aan een rijkelijk kaasbuffet met een glaasje wijn; en of het gesmaakt heeft :-)2017-08-27
FIETSEN MET DE BURGEMEESTER
Volle zon, veel volk met lachende gezichten en de burgemeester op kop: succesfactoren voor alweer een geslaagde fietstocht! Afsluiten deden we in de Kring in Ledegem met een lekkere BBQ. Bedankt aan alle medewerkers om alles weer in goede banen te leiden! Tot volgend jaar ...

2017-01-22
Nieuwjaarsreceptie CD&V Ledegem
Onze nieuwjaarsreceptie van 2017 kreeg nog een geslaagd einde toen Ivo Belet, zoals beloofd, toch nog opdaagde na zijn aanwezigheid in de 7° dag die voormiddag. Zijn aanwezigheid viel in de smaak van onze trouwe leden en sympathisanten! Hij kon gelijk aanschuiven aan ons lekker vlees- en visbuffet ...Meer info: receptie_087.jpg

2016-12-08
Bezoek Vlaams Parlement
Op woensdag 01.12.2016 reisden we met CD&V Ledegem per trein naar Brussel
Centraal en brachten we een geleid bezoek aan het Vlaams Parlement. Na onze
lunch ter plaatse kregen we een deskundige uitleg van onze burgemeester Bart
Dochy en zijn collega en we konden we live de plenaire zitting volgen. De
dag werd unaniem als interessant onthaald!
2015-08-30
TOPWEERTJE VOOR ONZE JAARLIJKSE FIETSTOCHT VAN CD&V!
Bedankt aan alle medewerkers en deelnemers van onze jaarlijkse fietstocht! Het weer was top, de rit was prima uitgestippeld, we werden héél goed ontvangen in de Krieke met versnaperingen bij de aperitief en alles liep gesmeerd in de L!nk om onze gasten van eten en drinken te voorzien.
Om nog even de sfeer van de dag op te snuiven, hierbij enkele foto’s.
Tot volgend jaar!
Karen Vromman
2015-03-18
voordrachtavond met minister van Justitie Koen Geens schot in de roos!
Op 9 maart mochten wij Minister van Justitie Koen Geens ontvangen in de L!nk van SEW. Van een geslaagde avond gesproken, er kwamen maar liefst +/- 150 mensen over de vloer die heel aandachtig naar de Minister hebben zitten luisteren. Hij had het over de begroting, over Justitie, over Arco en de gevolgen ... Nadien werd het nog even pittig in de vragenronde, maar onze Minister heeft alle vragen met het nodige geduld en de bijhorende aandacht één voor één beantwoord... in zijn stijl: met een komische twist nu en dan en wat beeldspraak tussendoor werd het een gezellige avond, zeker voor herhaling vatbaar! In bijlage de bedankingsbrief van de Minister, die aantoont dat hij het al even gewaardeerd heeft dat hij is mogen langskomen in Ledegem :-)

2015-03-09
Heeft vrouwe justitia steeds gelijk?
Koens Geens heeft een sterke reputatie als boeiende spreker en heeft een aantal
actuele dossiers toegelicht. Voor deze items bleef niemand in zijn zetel zitten:
• Wat is de stand van zaken in het ARCO dossier? Zien de mensen ooit hun geld terug?
• Is de toestand in onze gevangenissen dermate catastrofaal dat mensen euthanasie vragen omdat ze geen hulp krijgen? Doen ze dit beter in Nederland?
• Hoe zit het met de terreurdreiging in onze samenleving en kan justitie dit aan? Worden we nodeloos bang gemaakt door de media?
• Waarom gaan drugsdealers vrijuit vanwege procedurefouten? Of waarom kunnen rijke medeburgers hun proces ‘afkopen’?

De Minister van Justitie ging geen hete
hangijzers uit de weg. Het was een unieke kans voor alle Ledegemnaren om de grote baas van Justitie zelf aan het woord te horen.2014-01-19
KLINKEN OP 2014
Er was weeral veel volk op onze nieuwjaarsreceptie van CD&V Ledegem.
Na een inleiding van de voorzitter, werd het interview van Dennis Dejonckere met gedeputeerde Bart Nayaert door het publiek zeer gesmaakt! Onze burgemeester Bart Dochy sloot het geheel af in zijn typische stijl: rustig maar vastberaden; zouden de verkiezingen van mei 2014 daar voor iets tussenzitten ….
Nieuw dit jaar was ons Nieuwjaarsdiner dat we voor de eerste keer hebben georganiseerd en waarvoor er zich maar liefst 110 mensen hebben ingeschreven: een schot in de roos, heel lekker gegeten en een puike prestatie van de vele helpende handen die de dag in goede banen hebben helpen leiden, een dikke merci daarvoor! En voor herhaling vatbaar … groeten!
2013-09-01
met meer dan 200 fietsers de baan op !
Omstreeks 10u zijn we vertrokken met meer dan 200 fietsers van alle leeftijden voor een tocht van 16 kilometer langs ledegemse landelijke wegen. Na ongeveer 9 kilometer zijn we gestopt voor een deugdoend aperitief, met name een lekker zomerse cocktail, die ter plaatse werd klaargemaakt in een heuse betonmolen. De kinderen kregen een zoete fruitsap als dorstlesser.
Omstreeks 12u kwamen we aan in de l!nk waar we met bijna 280 “man” genoten van een lekkere koude schotel met frietjes en een frisse pint. Als dessert kreeg iedereen nog een ijsje aangeboden.
Nadien was er de mogelijkheid om nog wat gezellig na te praten met een kop koffie en een stuk taart die door de bestuursleden zelf waren klaargemaakt. De kleinsten onder ons hebben zich heel de namiddag kunnen uitleven op het springkasteel. Het was een heel inspannende doch ook een heel ontspannende, maar vooral geslaagde familiedag, georganiseerd door CD&V Ledegem!
2013-01-20
NIEUWJAARSWENSEN VAN CD&V LEDEGEM
OP 20/01 hebben we in de L!nk van SEW weer veel volk ontvangen voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Naast een interview met Guido Decorte en een toespraak van onze burgemeester Bart Dochy hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om 2 leden in de bloemetjes te zetten: Erik Claeys die ons bestuur verlaat na 30 jaren trouw lidmaatschap en Michel Taillieu die na 18 jaar gemeenteraadslid het wat kalmer aan gaat doen. Dank je wel aan beide !!
Hierna enkele sfeerbeelden ...
2012-10-14
GESLAAGDE VERKIEZINGEN
Beste bezoeker

Bij deze wil ik als voorzitter van CD&V Ledegem een welgemeende merci zeggen aan allen die meegeholpen hebben aan het succes van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012, BEDANKT !!
men zegge het voort ....


2012-09-02
GEZINSFIETSTOCHT 2012 GROOT SUCCES !!
Geniet van enkele sfeerbeelden van weeral een geslaagde gezinsfietstocht van CD&V Ledegem ... een pluim voor de werkgroep en alle helpende handen en een dikke merci aan alle deelnemers, Ledegem kleurde weer even helemaal oranje!2012-01-24
NIEUWJAARSRECEPTIE 2012 GESLAAGD!
De nieuwjaarsreceptie op 15/01/2012 in de Kring in Ledegem heeft weer veel mensen op de been gebracht!
Met een hapje en een drankje in de hand konden de aanwezigen genieten van een interessante speech van onze Burgemeester Bart Dochy en een boeiend interview met Gouverneur Paul Breyne. Dit alles werd voorafgegaan door een heuse nieuwjaarsbrief van onze voorzitter Karen Vromman aan het adres van alle aanwezige CD&V-aanhangers. Geniet van enkele sfeerbeelden:
2011-09-13
GEZINSFIETSTOCHT WEER SCHOT IN DE ROOS!
2011-01-18
WEER VEEL VOLK OP DE NIEUWJAARSRECEPTIE !!
welkomstwoordje van de voorzitter:
Beste leden, sympathisanten en vrienden van CD&V Ledegem!
Het is mij een grote eer en waar genoegen opnieuw voor jullie te staan als voorzitter van CD&V Ledegem om in naam van het ganse bestuur jullie allemaal van harte welkom te heten op onze jaarlijkse nieuwjaarsdrink hier vandaag in de L!nk in Sint-Eloois-Winkel!Dat het nieuwe jaar 2011 voor ieder van jullie een jaar mag zijn van goede gezondheid voor jezelf en jullie familie, een jaar van succes in jullie job en waardering op het werk, een jaar van wederom veel plezier in vrije tijd en hobby’s en als het eventjes kan graag ook wat stabiliteit in de nationale politiek want het moet gezegd: willens nillens, het heeft ons allemaal in 2010 zeker niet onberoerd gelaten en terecht ook!. Maar daarover zal IK persoonlijk niet zoveel uitweiden want dat is echt specialistenwerk en dat laat ik dan ook graag met plezier over aan onze 2 sprekers van deze morgen: Meneer de Eerste minister Yves Leterme en natuurlijk onze eigenste CD&V–burgemeester Bart Dochy.Vooraleer ik deze mensen aan het woord laat zou ik toch nog even van de gelegenheid willen gebruik maken om mijn taak als voorzitter ten harte te nemen en ik zou eigenlijk velen onder jullie willen bedanken voor jullie vernieuwd lidmaatschap van CD&V Ledegem voor 2011. Ik heb het al even in mijn brief ter vernieuwing van het lidmaatschap vermeld, die voor de gelegenheid was gedrukt op de achterkant van die van onze kersverse nationaal voorzitter Wouter Beke, namelijk dat we jullie, leden héél hard nodig hebben, want wat betekent immers een vereniging met een volledig bestuur als er geen of weinig leden zijn?Misschien beseffen jullie dat niet voor 100%, maar hoe meer leden we hebben, hoe groter de stempel is die we kunnen drukken op de plaatselijke politiek, de regionale politiek en ook ver over die grenzen heen. Het is namelijk het feit dat je als CD&V’er er nooit alleen voor staat maar altijd kan rekenen op een grote groep van experten, sympathisanten en gemotiveerde leden, dat maakt dat de partij CD&V is zoals ze moet zijn op de dag van vandaag: een partij van mensen, die allemaal enthousiaste ambassadeurs zijn van onze oranje beweging. De betrokkenheid van jullie met onze partij en dat engagement dat jullie daarmee uitstralen naar de bevolking van Ledegem toe, betekent voor onze mandatarissen en het partijbestuur een werkelijke steun in de rug én een extra stimulans om er weer een jaar ten volle voor te gaan. Daarom zou ik graag een oproep doen aan jullie om straks eens langs te gaan bij onze stand die we speciaal voor vandaag hebben opgezet in de hoek van de zaal. Daar kunnen jullie zich uitgebreid informeren over het wel en wee van onze plaatselijke CD&V vereniging en misschien jullie familieleden en vrienden die meegekomen zijn warm maken om lid te worden van CD&V Ledegem. Als het hernieuwd lidmaatschap voor 2011 nog niet vereffend is, kan dat daar ook ter plaatse in orde worden gebracht.Nog dit: voor elk nieuw lid dat zich vandaag aanmeldt, ligt er deze toffe oranje muts klaar van onze nieuwjaarsactie “goedgemutst”, kwestie van eens goed op te vallen binnen deze “tijdelijk” oranjekleurende L!nk maar ook en vooral daarbuiten natuurlijk, misschien werkt het wel aanstekelijk…Naast mezelf zijn ook de plaatselijke voorzitter van jong-CD&V Jelle Seys, de voorzitster van Vrouw en Maatschappij Greta Vandeputte en de voorzitter van de Senioren Carlos Casteleyn in de zaal aanwezig om u bij te staan met raad en daad!Mij rest er nu alleen nog jullie vriendelijk uit te nodigen voor de toespraken van meneer de Eerste Minister Yves Leterme en onze burgemeester Bart Dochy terwijl jullie zich laten verwennen met een drankje en een hapje.Bedankt voor jullie aandacht en santé op 2011!
Meer info: dsc01385.jpg

0000-00-00Nieuws

2019-01-26
Nieuwjaarsdrink van CD&V Ledegem
Gezellige drukte in de Kring om te toosten op 2019
Lees meer
2018-08-26
2° editie "fietsen met de burgemeester"
Onze gezellige fietstocht blijft een succesverhaal!
Lees meer
2018-02-03
Klinken op het nieuwe jaar
Veel volk in de Link!
Lees meer

Kalender